18. januar 2018

Pismo ministru za kulturo v podporo projektu Imago Sloveniae

V četrtek, 18. januarja 2018, se je predsednica Združenja KUDUS, Pavla Jarc, odzvala na rezultate štiriletnih programskih razpisov Ministrstva za kulturo, na katere se je prijavila tudi naša članica Ustanova Imago Sloveniae. Ministru za kulturo Antonu Peršaku je s tem v zvezi poslala pismo, ki ga objavljamo v celoti:

Spoštovani gospod minister,

Združenje kulturnih domov in ustanov Slovenije – KUDUS z zaskrbljenostjo spremlja odzive na rezultate štiriletnih programskih razpisov in je neprijetno presenečeno, da naša članica Ustanova Imago Sloveniae, ki se je izmed nas edina lahko prijavila na omenjeni programski razpis Ministrstva za kulturo, ni za projekt prejela nikakršnih sredstev. Imago Sloveniae je po obsegu eden največjih kulturnih projektov v Sloveniji, ki že tri desetletja kontinuirano z glasbo vzpostavlja dialog s slovensko kulturno dediščino in jo s kakovostnimi glasbenimi vsebinami še dodatno plemeniti. Poleg tega s svojimi vrhunskimi programi, ki jih organizira v številnih krajih po Sloveniji, skrbi za decentralizacijo kulturne ponudbe ter vseslovensko dostopnost kulturnih dobrin.

Glede na povedano bi si Ustanova Imago Sloveniae s svojim projektom nedvomno zaslužila ustrezno javno financiranje s strani Ministrstva za kulturo. Zato se na vas obračamo s pobudo, da poiščete ustrezno rešitev za ohranitev tega nacionalno pomembnega projekta.

S spoštovanjem,

Pavla Jarc,
predsednica Združenja KUDUS